ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλία για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Περισσότερες από 100 χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους και,σε συνεργασία με την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ, δημιούργησαν τον θεσμό της Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, ο οποίος θα εορταστεί για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου 2014 στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκοσμίως ημέρα εορτασμού για τις γυναίκες που καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας, ξεκινάνε startups και κάνουν πραγματικότητα τις ιδέες τους, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή των χωρών τους. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών της πρωτοβουλίας είναι η PwC, BNP Paribas, η Microsoft και τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας αποτελεί κεντρικό άξονα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας(ΠΕΕ), η οποία θα πραγματοποιείται από 17-23 Νοεμβρίου και στην Ελλάδα. Για την Ελλάδα, οι φορείς υλοποίησης του θεσμού επέλεξαν την Όλγα Σταυροπούλου ως πρέσβειρα της Παγκόσμιας Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για μια επιχειρηματία, η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την υποψηφιότητά της υπέβαλε και υποστήριξε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ).

Η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας έχει στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος που θα υποστηρίξει τις γυναίκες επιχειρηματίες με τη συμβολή ενός δικτύου διεθνώς καταξιωμένων γυναικών που θα λειτουργούν ως πρέσβειρες για όλες τις γυναίκες παγκοσμίως, οι δυνατότητες των οποίων για συνεισφορά στην επιχειρηματικότητα και την οικονομία παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό ανεκμετάλλευτες, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες.

18/11/2014