Η ισορροπία αυτή για να γίνει σταθερά και μακροχρόνια πρέπει να στηρίζεται σε υγιείς και ευέλικτες Επιχειρήσεις.
Οι Επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να υποστηρίζονται από σύγχρονα εργαλεία πληροφόρησης και Συμβούλους περισσότερα ...* Ανάγκη υπάρχει κυρίως σε υψηλού επιπέδου εργαστήρια ζαχαροπλαστικής που μπορούν να παράγουν και να προωθήσουν νέα καινοτόμα προιόντα που βελτιώνουν τις καταναλωτικές συνήθειες, βελτιώνουν ή αλλάζουν τις γεύσεις, μειώνουν το κόστος παραγωγής και που μπορούν να έχουν δυνατότητες εξαγωγής (σε κεντρικό επίπεδο ).
* Σε περιφερειακό κυρίως επίπεδο δημιουργούμε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής με παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας (όχι πλαστικά γλυκά ) σχεδόν ¨σπιτικά¨ που μπορούν να σταθούν ισάξια και με καλύτερες προϋποθέσεις ως περισσότερο αγνά στη βιτρίνα οποιουδήποτε ζαχαροπλαστείου του κέντρου, επίσης αξιοποιούμε τις α΄ ύλες της κάθε περιοχής αλλά και την παράδοση για να παρασκευάσουμε τοπικά προϊόντα.
* Επειδή η αγορά είναι σχεδόν κορεσμένη σε συνοικιακά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής καλό θα είναι ο υποψήφιος επενδυτής να γνωρίζει καλά εκ των προτέρων την περιοχή στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί και τις προτιμήσεις της στα είδη που πρόκειται να παράγει (καταναλωτικές συνήθειες ). Ακόμη θα πρέπει να μπορεί να παράγει απαραιτήτως νέα προϊόντα που θα τον διαφοροποιήσουν απο την υπάρχουσα αγορά.
* Η επιλογή της θέσης εγκατάστασης στην περιοχή ειναι πολύ σημαντικός παράγων, συνήθως εγκαθίστανται σε "περάσματα" σταθμών, κόμβων και γενικά σε πολυσύχναστους χώρους.